Рада сьогодні продовжить розгляд законопроектів щодо Донбасу

Рада сьогодні продовжить розгляд законопроектів щодо Донбасу

Засідання Верховної Ради 5 жовтня 2017 року

Фото: УП

Першими питаннями заплановано розглянути законопроект 7163 і два альтернативні до нього депутатські законопроекти 7163-1, 7163-2

Народні депутати розглянуть у п’ятницю чотири законопроекти щодо Донбасу. 

Зокрема, планується розглянути внесені як невідкладні президентські законопроекти 7163, яким пропонується визнати Росію державою-агресором, 7164 про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також відміну Судової та Пенсійної реформи, йдеться в порядку денному Верховної Ради, оприлюдненому на сайті парламенту.

Першими питаннями заплановано розглянути законопроект 7163 і два альтернативні до нього депутатські законопроекти 7163-1, 7163-2.

Наступним у порядку денному запланований розгляд законопроекту 7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей».

Далі депутати проведуть годину запитань до уряду а після цього розглянуть ряд проектів постанов, якими пропонується скасувати рішення про ухвалення в цілому законопроекту «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», що входить до пакету законів судової реформи та Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Але на засіданні сталася сутичка, після якої голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Пізніше, о 18-й годині, Парубій закрив засідання Ради. Він також повідомив, що на нараді лідерів фракцій домовилися вилучити із законопроектів щодо Донбасу згадки про Мінські угоди.

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

18 жовтня спливає термін дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який приймався на три роки  у вересні 2014 року.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: