Рада відправила на доопрацювання закон Зеленського про «інвестиційних нянь»

Рада відправила на доопрацювання закон Зеленського про «інвестиційних нянь»
Закон передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро

У другому читанні законопроєкт підтримали лише 40 депутатів

Верховна Рада направила на доопрацювання законопроєкт №3760 про «інвестиційних нянь», що ініціював президент Володимир Зеленський.

У другому читанні законопроєкт підтримали лише 40 депутатів, а за доопрацювання проголосували 245 нардепів.

Закон передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує 30 млн євро і які створюють понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Вони отримають прямий договір з урядом.

«Це дає гарантію кожному конкретному проекту інвестора, що вони мають не тільки податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу і гарантію стабільності», - раніше запевняли в Офісі президента.

Також інвестори отримають інвестиційного менеджера, який буде супроводжувати їх від початку проекту до його закінчення. Отримають вони і до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів. Наприклад, це можуть бути фіскальні стимули.

Дані інструменти будуть доступні і для українських, і для іноземних інвесторів.

Нагадаємо, 21 липня Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні законопроєкт №3760 про «інвестиційних нянь», автором якого є президент Володимир Зеленський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: