Радбез ООН проводить термінове засідання через отруєння Скрипаля

Радбез ООН проводить термінове засідання через отруєння Скрипаля

Термінового скликання Ради безпеки раніше зажадала Велика Британія

Рада безпеки ООН зібралася на термінове засідання для розслідування нападу на колишнього полковника ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Термінового скликання Ради безпеки раніше зажадала Велика Британія, на території якої відбулася атака з застосуванням хімічної зброї.

Трансляція засідання ведеться на сайті Радбезу. На засіданні британська сторона має намір поінформувати членів Ради про розслідування атаки з нервово-паралітичним речовиною, яка мала місце 4 березня в Солсбері.

Сергія Скрипаля в Росії засудили за звинуваченням у шпигунстві на користь Великої Британії. У 2010 році його обміняли на російських агентів, викритих у США. 4 березня Скрипаль і його дочка Юлія були госпіталізовані в критичному стані через отруєння нервово-паралітичним речовиною. У лікарні опинився і поліцейський, який брав участь в розслідуванні. За кілька днів до отруєння Скрипаль повідомляв британській поліції про побоювання за своє життя.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: