Реформа прокуратури: 80% працівників ГПУ хочуть в Офіс генпрокурора

Реформа прокуратури: 80% працівників ГПУ хочуть в Офіс генпрокурора
Прокурори пройдуть процес атестації з тестування на знання та вміння застосувати закон

Всього до кадрових служб органів прокуратури надійшло заяв на проходження атестації від 96% прокурорів

В Офіс генерального прокурора прагнуть потрапити 80% прокурорів чинного складу відомства.

Про це повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури України. 

Згідно з повідомленням, прийом заяв на переатестацію прокурорів завершився о 18:00 15 жовтня 2019 року, однак продовжують надходити заяви, надіслані поштою. 

За попередніми підрахунками, всього до кадрових служб органів прокуратури надійшло заяв на проходження атестації від 96% прокурорів. 

Як зазначається, працювати в Офісі генерального прокурора мають намір 80% прокурорів Генеральної прокуратури. Вони почнуть процес атестації першими з тестування на знання та вміння застосувати закон.

Якщо говорити про ситуацію в регіонах, то всі прокурори Вінницької, Запорізької і Чернівецької областей виявили бажання пройти атестацію.

До того ж 99% прокурорів хотіли б працювати в органах оновленої прокуратури на Волині, Житомирщині, Івано-Франківщині, Кіровоградщині, Луганщині, Львівщині, Миколаївщині, Одещині, Полтавщині, Рівненщині, Сумщині і Черкащині. 

В інших областях цей показник перевищує 90%.

Нагадаємо, Руслан Рябошапка проводить реформу прокуратури, яка викликала обурення прокурорів. Зокрема їх непокоять умови атестації, де прокурорам, «як вівцям» (так сказано у зверненні), запропоновано погодитися зі звільненням, а також з тим, що при цьому стосовно них кадровими комісіями буде використана якась інформація з анонімних джерел, яка не потребує офіційного підтвердження.

Претензії є й до самих тестів, які начебто не враховують спеціалізацію юристів. «От нащо юристу, який займається кримінальними справами, складати іспит з Цивільного кодексу, так само цивілісту – з Кримінального?»

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: