Реформа прокуратури: Чумак запевняє, що «договірняки» неможливі

Реформа прокуратури: Чумак запевняє, що «договірняки» неможливі
Заступник генерального прокурора України Віктор Чумак

За словами Чумака, всі прокурори зобов’язані пройти тестування, і «це називається очищення»

Заступник генерального прокурора України Віктор Чумак каже, що тестування прокурорів проходитиме в автоматичному режимі, ніхто ні з ким не домовиться.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

«У Генеральній прокуратурі зараз тривають дуже серйозні процеси. Процеси переатестації. До нас доходять чутки, що хтось говорить, що вже домовився, що займатиме в ГПУ якусь посаду, хтось домовився, що він пройде тестування. Але це все брехня і безпідставні чутки. Тестування, яке для першої групи прокурорів відбудеться 24-25 жовтня, пройде в автоматичному режимі. У виставковому центрі на Броварському проспекті будуть обладнані робочі місця, з комп'ютерами та захищеним сервером. Здають прокурори тести — одразу буде відповідь і вона одразу стає публічною. І ніхто нічого не підробляє, ніхто ні з ким не домовляється. З машиною домовиться неможливо», - сказав Чумак.

За його словами, всі прокурори зобов’язані пройти тестування, і «це називається очищення».

Чумак підкреслив, що головним завданням реформи органів прокуратури має стати відродження довіри до правоохоронної системи.

«Головне наше завдання в цій реформі — щоб про 10-11 тисяч прокурорів, які будуть після цієї реформи, жодна людина не могла сказати, що прокурори хабарники. Наше головне завдання — відродити довіру до прокуратури, тому що це стрижень кримінальної юстиції. Як буде працювати прокуратура — так буде працювати поліція, так буде працювати ДБР, так працюватиме СБУ», - наголосив Чумак.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Руслан Рябошапка за день підписав більше 20 наказів про звільнення прокурорів, які відмовилися проходити переатестацію.

Раніше стало відомо, що в Офіс генерального прокурора прагнуть потрапити 80% прокурорів чинного складу відомства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: