Релігійний скептик Арестович розповів, як зрозумів головну суть Великодня

Релігійний скептик Арестович розповів, як зрозумів головну суть Великодня
фото з відкритих джерел

Велике православне свято підтверджує, що радість життя сильніша за страх смерті

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович зізнався, що раніше пишався, що є атеїстом, але тепер розмірковує про Великдень. Про це він написав у Facebook.

Він зазначив, що в сюжеті Великодня водночас поєднуються зрада, підлість, муки, смерть, зречення, крах, а також велика надія і велика радість.

«Інакше неможливо пояснити, чому жалюгідні, розчавлені, перелякані (реальні) люди – апостоли, котрі зламалися після розп'яття настільки, що боялися підійти до могили, починають після Великодня демонструвати чудеса стійкості та мужності, що виходять далеко за межі сміливості камікадзе», – зауважив Арестович.

Разом з тим, радник керівника Офісу Зеленського визнав, що нині багатьом страшно. Адже «смерть – не жарт, а чорна паралізуюча Тінь, величиною з пів світу, що наповзає на душу». При цьому, додав Арестович, у кожного з нас – своя Голгофа. І саме у зіткненні зі смертю, з Голгофою з'ясовується – наскільки кожен із нас є людиною.

«Великдень – це День Перемоги Людини над смертю. День, коли підтверджується, що радість життя сильніша за страх смерті. А це – головна умова існування. Таку перемогу нам потрібно здобувати щодня, але хто не пам'ятає про це, поки все гаразд, згадайте хоча б сьогодні», – заявив Арестович.

Він додав, що «загиблі зустрінуть нас на небі. І ми обіймемося з ними, вічно живими, там уже назавжди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: