Ринок нерухомості – 2016. Українці почали частіше знімати житло

Ринок нерухомості – 2016. Українці почали частіше знімати житло

На тлі зниження вартості житла ціни на його оренду поповзли вгору

Експерти пов’язують подорожчання оренди квартир із внутрішньою міграцією українців та прив’язкою орендних ставок до курсу гривні. Про це у інтерв’ю «Главкому» розповів заступник голови Національної ради Ріелторської палати України Олександр Бондаренко.

За словами Олександра Бондаренко, через переорієнтацію ринку оренди квартир на гривню, ціни на орендовані квартири стрімко підвищилися.

«Якщо операції з купівлі-продажу, на жаль, досі знаходяться у валютному сегменті, то все, що стосується оренди, давно вже перейшло у гривню. Тут поведінка долара і гривні дуже впливає на ціноутворення. Плюс ще наші тарифні катаклізми також впливають на ціну в цьому сегменті», – зазначає експерт.

 Тим не менш, кількість орендарів в Україні навпаки збільшилась. «Це пов’язано, у першу чергу, із посиленням міграційних процесів з відомих причин. Крім того, наразі немає реальної іпотеки, яка б могла частину людей переспрямувати на ринок купівлі нерухомості», – розказав Олександр Бондаренко

Детальніше читайте тут: «Олександр Бондаренко: У доларах ціни за квартири за рік впали приблизно на 10%. Найбільші проблеми у власників «хрущівок»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: