На вторинному ринку активно продаються гостинки і хрущовки

На вторинному ринку активно продаються гостинки і хрущовки

Київський вторинний ринок нерухомості в черговий раз поринув у тривожний півсон, коли більшість його учасників на час відійшли від активних дій, сховалися від спеки, поїхали подалі від навислої над містом смогу, очікують якихось важливих подій і нових тенденцій.

Є кілька ніш (або міні-сегментів), в яких спостерігається, нехай і невелика, але активність. Перш за все, це найбільш «дешеві» (малогабаритні, фізично і морально застарілі) квартири, а також квартири в цілому ряді новобудов.

Можемо констатувати, що в даному випадку реальність помітно розходиться з усталеними уявленнями багатьох учасників інтернет-форумів, які вважають гостинки і хрущовки «шлаком», від якого необхідно терміново позбуватися. Виявляється, що і на «шлак» є чимало реальних покупців (їх зараз помітно більше, ніж покупців житла середньої цінової групи).

Значна частина покупців готельного типу і хрущовок не чекають роками різкого зниження цін; набувають житло, як тільки їх накопичення порівнюються з мінімальними цінами. При цьому орієнтуються не стільки на тенденції зміни середніх цін пропозицій, скільки на ціни конкретних квартир (нерідко, з урахуванням всієї передісторії їх продажів, включаючи передісторію проведення торгів).

Однокімнатна квартира в цегляному будинку ( «стара цегла»), вулиця Північна, Оболонський район, Оболонь. Загальна площа квартири - 26,8 кв.м, житлова - 13,3, кухня - 5,3. Розташована на першому поверсі 9-поверхового будинку. Санвузол суміщений. Балкон засклений. На вікнах грати. Столярка та сантехніка нові, на підлозі ламінат. Вбудована кухня. Стан - «не вимагає ремонту». Ціна - $ 28 000 ($ тисячі сорок п'ять / кв.м).

Двокімнатна квартира в панельному будинку ( «типова панель»), Оболонський проспект, Оболонський район, Оболонь. Загальна площа квартири - 50,8 кв.м, житлова - 30,6, кухня - 7,6. Розташована на третьому поверсі 9-поверхового будинку. Санвузол роздільний. Лоджія засклена. Столярка та сантехніка нові, на підлозі ламінат. Стан - «не вимагає ремонту». Станція метро «Мінська» в зоні пішохідної доступності. Ціна - $ 54000 ($ 1063 / кв.м).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: