Родичі українських бранців Кремля поскаржились на Ірину Геращенко

Родичі українських бранців Кремля поскаржились на Ірину Геращенко
Ірина Геращенко

Ігор Котелянець розповів, що родичі українців, ув'язнених Росією, уже не вірять Ірині Геращенко

Родичі ув’язнених Кремлем українських політв’язнів скаржаться на бездіяльність представника України у тристоронній контактній групі у Мінських переговорах Ірини Геращенко. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів голова «Об'єднання родичів політв'язнів Кремля» Ігор Котелянець.

«Все, що ми чуємо від Ірини Геращенко на кожній зустрічі: ми працюємо над вашим питанням. Я просто не можу вам всього сказати. Один раз, другий, третій раз такому можна повірити. Але коли ти це чуєш два роки… Наталья Каплан, сестра Олега Сенцова чотири роки це слухає… То ти вже не віриш цим словам, адже ніяких зрушень немає. Україна не визнає політв’язнів військовополоненими», - розповів він.

За словами активіста, у рідних бранців Кремля є також потреба зустрітися із президентом Петром Порошенком, але потрапити на таку зустріч наразі також неможливо, оскільки їх весь час направляють до заступників глави Адміністрації президента. Ігор Котелянець також скаржиться на те, що в Україні немає жодного міністерства, чи відомства, обов’язком якого було би займатися звільненням українських політв’язнів. Саме тому головна надія на президента.

«Він (Петро Порошенко) може подзвонити Володимиру Путіну і запропонувати умови для обміну. У нас в країні жодне міністерство чи відомство не візьме на себе ті функції, які не прописані у них в посадових інструкціях. У нас жодна людина не відповідає за звільнення політв’язнів. Єдина людина, яка може призначити таку людину, наділити відповідними повноваженнями або поставити задачі перед нею, – це президент», - сказав голова «Об'єднання родичів політв'язнів Кремля». За його словами, в Адміністрації президента родичів в’язнів запевняють, що глава держави робить все необхідне задля звільнення українців.

«Вони (в Адміністрації президента) казали, що все роблять, щоби його (Євгена Панова, зокрема - «Главком») витягти, просили, щоби він не здавався і нічого не підписував. Я відповів, що він і так нічого не підписує, тільки, кажу, що ви ж нічого не робите», - сказав Котелянець.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: