Росія готує до відправлення в Україну «Імперський легіон» – Міноборони

Росія готує до відправлення в Україну «Імперський легіон» – Міноборони
Російський імперський рух – монархічна воєнізована організація, що сповідує ідеологію переваги білої раси
фото з відкритих джерел

Рух внесений до списку особливо небезпечних терористичних організацій

Росія проводить інтенсивну мобілізацію представників російського імперського руху. Зокрема, для участі в бойових діях на території України планується відправити ультранаціоналістичний «Імперський легіон». Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу 28 липня.

«Воєнно-політичне керівництво Російської Федерації намагається в авральному порядку відновлювати бойові спроможності з'єднань і частин, які зазнали втрат серед особового складу у ході бойових дій на території України. З цією метою Путінською пропагандистською машиною активізована діяльність так званого російського імперського руху. Проводиться інтенсивна мобілізація членів цього руху, зокрема, його воєнізованого крила «Імперський легіон» для участі у бойових діях в Україні. Особливий цинізм наративів російської пропаганди полягає в тому, що для реалізації офіційно задекларованих керівництвом РФ цілей «спеціальної воєнної операції» та «денацифікації» України залучаються сили, які відкрито сповідують неонацистську ідеологію і внесені до списку особливо небезпечних терористичних організацій», – зазначила Маляр.

Російський імперський рух – ультранаціоналістична, монархічна воєнізована організація, що сповідує ідеологію переваги білої раси. Вона внесена до списку терористичних організацій в США та Канаді. Базується в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, Росія сьогодні атакувала територію України з трьох напрямків.

Читайте також:

Мер прифронтового Слов’янська: Готуємось до гіршого варіанту. Він не за горами

Оборона України: ситуація в регіонах станом на ранок 28 липня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: