Росія надзвичайно агресивно реагує на Кримську платформу – Кулеба

Росія надзвичайно агресивно реагує на Кримську платформу – Кулеба
Глава МЗС переконаний, що момент повернення Криму в Україну – настане
Фото: gdb.rferl.org

Кулеба: «Немає такої країни в світі, в МЗС якої б не звернулися російські дипломати з вимогою не брати участь у саміті Кримської платформи»

Росія через дипломатичні канали намагається чинити тиск на країни-учасниці саміту Кримської платформи, щоб змусити їх відмовитись від цього заходу. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на телеканалі «Україна 24».

«Немає такої країни в світі, в МЗС якої б не звернулися російські дипломати з вимогою не брати участь у саміті Кримської платформи. Надзвичайно болісно, надзвичайно агресивно ця ініціатива сприймається Росією. Це означає, що ми на правильному шляху, що ми все робимо правильно. Ми зберемо на саміті зараз ядро. Я хочу, щоб усі розуміли, що саміт – це певна дата, певний час, не всі, хто хоче, може за певних обставин взяти участь. Тому ядро збереться на саміті 23 серпня, буде ухвалена декларація «Кримської платформи», яка буде відкрита до приєднання в подальшому інших держав. Ця коаліція буде зростати, а відповідно системнішими і дієвішими будуть заходи цієї коаліції», – розповів він.

Кулеба також прокоментував склад учасників саміту. «Чи це буде президент Польщі, чи це буде міністр закордонних справ чи міністр оборони якоїсь країни – неважливо з точки зору чинності і політичної сили зобов’язань, які будуть взяті, і сигналів, які будуть озвучені… У нас на саміті буде велика група президентів, прем’єр-міністрів, голів парламентів, міністрів закордонних справ та оборони», – зазначив він.

На запитання, наскільки саміти Кримської платформи зможуть наблизити повернення анексованого півострова, глава МЗС відповів: «Ми не повинні зараз ставити собі якийсь дедлайн. Ми повинні побудувати системну роботу для того, щоб щодня своїми зусиллями наближати цей момент. Я переконаний, що цей момент настане – момент повернення Криму в Україну», – зазначив міністр.

Напередодні стало відомо, що президент Польщі приїде на саміт Кримської платформи.

Нагадаємо, віце-прем'єр російського окупаційного уряду, постійний представник Криму при президенті Росії Георгій Мурадов пригрозив учасникам Кримської платформи накладенням арешту на активи та забороною в'їзду на територію РФ.

Натомість голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає «прямими погрозами» й «ультиматумом» заяви заступника голови окупаційного уряду Криму Георгія Мурадова про «болючі наслідки» для учасників «Кримської платформи».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: