Росія під час навчань задіяла міжконтинентальні балістичні ракети

Росія під час навчань задіяла міжконтинентальні балістичні ракети
Міжконтинентальна балістична ракета

В маневрах задіяно більше 60 стратегічних ракетних комплексів

В російських збройних силах відбуваються широкомасштабні навчання, в яких задіяно десятки пускових установок міжконтинентальних балістичних ракет (МБР).

Міністерство оборони РФ заявило в вівторок про те, що тренування включають більш ніж 60 комплексів МБР «Тополь», «Тополь-М» і «Ярс». Про це повідомляє агентство The Associated Press.

Всі ці типи МБР розміщені на тягачах, що робить набагато складнішим завдання щодо їх виявлення і знищення. Самі ж навчання, за повідомленням міністерства оборони РФ, охоплюють територію від Тверської області на північному заході від Москви до Іркутської області в східній частині Сибіру.

Дані маневри ракетних військ стратегічного призначення (російською РВСП) відбуваються після навчань «Захід-2017», які в вересні 2017 року спільно проводили РФ і Білорусь. 

Нагадаємо, командувач Сухопутних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що Росія і Білорусь задіяли в навчаннях «Захід-2017» набагато більше, ніж 12,7 тисяч солдат. «На мою думку, було задіяно більше 40 тисяч осіб в навчаннях «Захід-2017», - сказав він.

Начальник українського Генштабу Віктор Муженко заявив, що Росія залишила свої війська після навчань «Захід-2017» у Білорусі, незважаючи на обіцянки не робити цього. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: