РосЗМІ: Київ може продати Український культурний центр у Москві за $70 млн

РосЗМІ: Київ може продати Український культурний центр у Москві за $70 млн
Український культурний центр у столиці РФ

Культурному центру України належить будівля в центрі Москви на Арбаті

Депутати Верховної ради можуть закрити Український культурний центр та продати його будівлю, розташовану на Арбаті в Москві, за понад $70 млн.

Про це пише російська газета «Известия» з посиланням на джерела в Блоці Петра Порошенко.

За інформацією росЗМІ, наразі у Раді зареєстрований проект закону «Про денонсацію Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Росії про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів». Він обговорюється в профільних комітетах.

Одне з джерел видання в Верховній Раді, заявило, що «з одного боку, тут присутній чисто політичний і ідеологічний момент».

«З іншого боку, Культурному центру України належить будівля в самому центрі Москви на Арбаті. Його номінальна вартість близько $4 млн, а ринкова - від $70 млн. Розумієте, яку з цього можна отримати вигоду?» - начебто заявило джерело видання.

Також відзначається, що якщо законопроект про денонсацію угоди про діяльність інформаційно-культурних центрів Росії і України буде прийнятий, «Москву також попросять вивести «культуру» з Києва. Тобто закрити доведеться Російський центр науки і культури, що знаходиться на одній з найстаріших вулиць Києва недалеко від Дніпра.

Як повідомляв «Главком», раніше російське видання «Коммерсантъ» написало, що українське державне підприємство «Антонов» і російська вантажна авіакомпанія «Волга-Днепр» ведуть секретні переговори щодо льотної придатності вантажних літаків Ан-124-100 «Руслан», які використовує вищезгадана російська компанія. 

На підприємстві «Антонов» підтвердили та пояснили співпрацю з російською компанією «Волга-Днепр», запевнивши, що не порушують законодавство України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: