Розенблат подав новий позов до Ситника за залучення до його справи ФБР

Розенблат подав новий позов до Ситника за залучення до його справи ФБР
Нардеп Борислав Розенблат

Розенблат просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ Ситника

Народний депутат України Борислав Розенблат подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника і Служби безпеки України (третя особа - Генеральна прокуратура України).

Як повідомила прес-служба Окружного адмінсуду Києва, позивач просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників Федерального бюро розслідувань США без попереднього укладення міжнародного договору відповідно до закону України «Про міжнародні договори».

Розенблат також просить суд визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки України щодо непроведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме - розголошення інформації з грифом «державна таємниця» працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

Окружний адміністративний суд Києва розглядає питання про відкриття провадження за цим позовом.

Як відомо, Борислав Розенблат є фігурантом так званої «бурштинової справи». В його діях ГПУ вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму $280 тис. Депутата підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів та вчинення інших дій, пов'язаних з видобуванням бурштину в інтересах компанії-нерезидента.

20 жовтня суд зобов’язав Розенблата носити електронний браслет.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура припустила, що підозрюваний у хабарництві депутат Верховної Ради Борислав Розенблат після закінчення терміну дії запобіжного заходу може втекти за кордон.

14 грудня Солом'янський районний суд Києва скасував зобов'язання для Розенблата не виїжджати за межі Києва і Житомира без дозволу. Але рішення про запобіжний захід у вигляді електронного браслету залишив у силі.

Розенблат уже позивається до НАБУ та САП.

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Читайте також статтю: Фатальна брюнетка та сім детективів. Усі деталі гучного антикорупційного скандалу

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: