Розстріли на Майдані: суд відпустив ексбійця «Омеги» під особисте зобов’язання

Розстріли на Майдані: суд відпустив ексбійця «Омеги» під особисте зобов’язання

Володимир Косенко зобов’язаний виконувати процесуальні обов‘язки, утриматись від спілкування зі свідками і підозрюваними

Фото з Facebook Євгенії Закревської

Прокурор просив продовжити цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета Володимиру Косенку на 60 діб

Суд відпустив під особисте забов’язання колишнього бійця спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС України «Омега» Володимира Косенка.

Про це у четвер ввечері повідомила адвокатка родин героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська.

«Володимиру Косенко особисте зобов‘язання — виконувати процесуальні обов‘язки, утриматись від спілкування зі свідками і підозрюваними. Повідомляти про зміну місця проживання і роботу», — написала Закревська.

Вона додала, що прокурор просив продовжити цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета Володимиру Косенку на 60 діб.

Він обґрунтовував ризики тим, що Косенко може впливати на свідків — інших омегівців, які були з ним 20 лютого 2014 року на Інститутській. Також каже про наявний ризик втечі і знищення доказів.

Зазначимо, Володимира Косенка підозрюють у:

  • перевищенні влади та службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу);
  • закінченому замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу);
  • умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб (п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, у лютому суд відправив під домашній арешт колишнього бійця «Омеги» Володимира Косенка, якого підозрюють у розстрілах на Майдані. 

До слова, 16 квітня також суд «впаяв» екснардепу Тетяні Чорновол два місяці домашнього арешту.

10 квітня після обшуків у Тетяни Чорновол їй оголосили підозру у навмисному вбивстві. Йдеться про смерть учасника списку героїв Небесної сотні Володимира Захарова, який загинув 18 лютого 2014 року при пожежі в київському офісі Партії регіонів. Імовірно, співробітник офісу задихнувся під час пожежі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: