Саудівська Аравія закупить у Росії зенітні ракетні системи С-400

Саудівська Аравія закупить у Росії зенітні ракетні системи С-400
Російська зенітна ракетна система С-400

Зустріч очільників Саудівської Аравії і РФ може започаткувати військово-технічне співробітництво між двома країнами

В результаті переговорів під час візиту короля Саудівської Аравії Салмана ас-Сауда до РФ сторони наблизилися до угоди щодо постачання російських систем ППО С-400.

Окрім того було підписано низку меморандумів про порозуміння щодо покупки із подальшим виробництвом у Саудівській Аравії важких вогнеметних систем ТОС-1А, протитанкових ракетних комплексів «Корнет-ЭМ» і гранатометів АГС-30.

Як повідомляє видання «Коммерсантъ», єдиним контрактом, який був підписаний, стала угода про організацію виробництва в Саудівській Аравії автоматів Калашникова. Однак деталі всіх домовленостей іще має обговорити міжурядова комісія щодо військово-технічного співробітництва.

Окремим пунктом засідання цієї комісії мають стати перемовини щодо деталей контракту на закупку Ер-Ріядом систем С-400. На сьогодні мова йде про постачання 4 дивізіонів цієї системи ППО на суму в 2 млрд доларів. При цьому домовленість між двома сторонами також включає пункт щодо часткової локалізації виробництва цієї системи саме в Саудівській Аравії. Однак така умова зустріла спротив від представників російського ВПК, які вимагають, щоб відсоток виробництва систем С-400 на Аравійському півострові був незначний.

Для порівняння ступінь виробництва інших російський систем в Саудівській Аравії має бути набагато більшим, якщо будуть підписані відповідні угоди – так системи АГС-30 і «Корнет-ЭМ» Ер-Ріяд хотів би виробляти самостійно, а для ТОС-1А планують створити місцеву покращену пускову установку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: