СБУ викрила чиновників Збройних сил на вимаганні хабарів від військових за отримання житла

СБУ викрила чиновників Збройних сил на вимаганні хабарів від військових за отримання житла
Фото: пресцентр СБУ

Начальник військового містечка на Житомирщині разом з посередниками видавали дозволи за встановлену «таксу», яка коливалася залежно від розміру квартири

Служба безпеки України викрила групу діючих і колишніх військовослужбовців Збройних Сил України, які налагодили схему вимагання та отримання хабарів за видачу дозволів військовослужбовцям для поселення у відомчі квартири. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Начальник військового містечка на Житомирщині разом з посередниками видавали дозволи за встановлену «таксу», яка коливалася залежно від розміру квартири.

Затримали злочинців оперативники СБУ «на гарячому» – під час отримання хабаря у $1,5 тис. від колишнього військовослужбовця Національної гвардії, учасника бойових дій. У таку суму вони «оцінили» надання дозволу на реєстрацію у двокімнатній відомчій квартирі із перспективою подальшої приватизації.  Правоохоронці затримали трьох співучасників одразу після передачі всієї суми неправомірної вигоди у гривневому еквіваленті.

Наразі тривають обшуки у кабінетах посадовців, службових приміщеннях квартирно-експлуатаційної частини, домоуправлінні та селищній раді.

Проти трьох затриманих порушено кримінальну справу.

Вирішується питання щодо оголошення фігурантам кримінального провадження про підозру у вчиненні злочину та обрання їм міри запобіжного заходу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: