СБУ затримала у Дніпрі пропагандиста «русского міра»

СБУ затримала у Дніпрі пропагандиста «русского міра»
Затриманий у Дніпрі пропагандист «русского міра»

Адміністратор однієї з радикальних інтернет-спільнот пропагував входження Дніпропетровської області до складу Росії

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, який за завданням російських спецслужб вів активну антиукраїнську пропаганду. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«47-річний адміністратор однієї з радикальних інтернет-спільнот розповсюджував та репостив підготовлені спецслужбами РФ сепаратистські матеріали, спрямовані на загострення суспільно-політичної обстановки в області, провокування масових акцій протесту, пропагував входження Дніпропетровської області до складу Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

«Пропагандист «русского міра» інформував своїх кураторів про настрої серед населення та готовність до протестних акцій, пов’язаних із підвищенням тарифів на комунальні послуги. Також вивчав можливість організації проплачених російською стороною мітингів», - інформує СБУ.

Під час проведення обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника телекомунікаційне обладнання з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Рівному співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: