Семерак закликав ООН не визнавати жодних змін статусу Криму і Севастополя

Семерак закликав ООН не визнавати жодних змін статусу Криму і Севастополя
Остап Семерак наголосив на неприпустимості будь-яких форм визнання спроби анексії Криму та необхідності блокування спроб РФ включати АРК у свою статистичну звітність

Міністр нагадав, що Російська Федерація неодноразово намагалася включити дані про АР Крим у звітність про викиди і абсорбцію парникових газів, порушивши низку міжнародних документів

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час виступу на 24-Конференції Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату - COP24, що відбувається у Катовіце (Польща) закликав Сторони та Секретаріат відстоювати чітку позицію щодо Криму та не підтримувати жодні зміни статусу АРК і міста Севастополь. Про це йдеться на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України.

Він нагадав, що Російська Федерація неодноразово намагалася  включити  дані про АР Крим у звітність про викиди і абсорбцію парникових газів, порушивши низку міжнародних документів.

«Я хочу нагадати всім Сторонам та Секретаріату РКЗК ООН пункт 6 резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», що закликає всі країни, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати жодних змін статусу Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Ми закликаємо всі Сторони та Секретаріат суворо дотримуватися положення цієї резолюції, що стосується подань, які надаються Російською Федерацією», - сказав Остап Семерак.

Він наголосив на неприпустимості будь-яких форм визнання спроби анексії Криму та необхідності блокування спроб РФ включати АРК у свою статистичну звітність.

Нагадаємо, кліматичні переговори ООН, або COP24, тривають з 2 по 14 грудня 2018 року в польському місті Катовіце.  У них  беруть участь делегації з майже усіх країн світу, у т.ч. на рівні міністрів, загалом близько 30 тис. учасників. У рамках заходу триває розробка тексту Книги правил виконання Паризької угоди. У разі ухвалення такий документ носитиме назву Катовіцької книги правил. Офіційну делегацію від України очолює Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Окрім участі у Конференції, він  також провів низку двосторонніх зустрічей, зокрема з міністрами екології Турецької Республіки та Естонської Республіки.

Як повідомлялося, Семерак відреагував на недопуск екоактивістів до Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: