Сенцов у російській в’язниці написав вже п’ять сценаріїв

Сенцов у російській в’язниці написав вже п’ять сценаріїв
Український режисер Олег Сенцов
Фото з відкритих джерел

Український режисер працював весь час голодування

Український режисер Олег Сенцов написав в російській в'язниці вже 5 сценаріїв, збірку оповідань та роман, але не відправляє все це з тюрми. Про це розповіла його сестра Наталія Каплан прес-конференції в «Укрінформі».

За її словами, Олег Сенцов вийшов з голодування з серйозно підірваним здоров'ям, ніхто не може сказати чи він виживе, але він продовжує працювати.

«Мене радує, що Олег продовжує працювати і працював весь час голодування. Хоча я знаю, як йому було фізично тяжко, коли він навіть зайвий раз намагався не підводитись. На даний момент він закінчив голодування. Це було зроблено, щоб уникнути примусового годування», - сказала Наталія Каплан.

Вона розповіла також, що, на жаль, останні листи Олега досить песимістичні.

«Він написав заповіт. Він там просить не кидати його дітей. Він не вірить, що вийде. Може й вірить, але вже не чекає на це. Тобто він готується, робить усе, щоб його творчість, його діти могли жити далі без нього. На жаль, це так. Але я сподіваюся, що все-таки ми його звідти витягнемо! Все-таки щось зіграє свою роль. Можливо, навіть цей фільм», - підкреслила вона, маючи на увазі сьогоднішнє повідомлення про початок виробництва фільму «Номери» за п'єсою Олега Сенцова.

Також, за словами сестри, вона не знає, про що він там пише. «Я знаю, що один із сценаріїв, як Олег писав, - дитячий фільм для дорослих, про хлопчика, про його життя. І ще точно знаю, що Олег не пише про тюрму. Взагалі нічого в його творчості про тюрму немає!» - наголосила сестра Сенцова.

Як повідомлялося раніше, український режисер Олег Сенцов увійшов до числа трьох можливих кандидатів на присвоєння премії імені Сахарова, яку Європарламент традиційно присуджує політичним і громадським діячам, що відстоюють права людини та її базові свободи.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе заявляв, що його підзахисний Олег Сенцов 6 жовтня припинить голодування. У листі, який Сенцов передав адвокатові, він пояснив, чому завершує голодування.

За словами Дінзе, шанси Сенцова вийти з голодування – 50 на 50. За словами адвоката, існує великий ризик, що Сенцов не вийде з голодування через «незворотні процеси» у внутрішніх органах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: