Сербія терміново викликає свого посла з Києва

Сербія терміново викликає свого посла з Києва
Глава МЗС Сербії Івіца Дачич

Глава МЗС Сербії планує обговорити з послом актуальні питання відносин з Україною

Глава МЗС Сербії Івіца Дачич викликав для консультацій сербського посла в Україні Раде Булатовича.

Про це повідомляє сайт сербського МЗС.

Міністр планує обговорити з послом актуальні питання відносин з Україною та «подальші заходи», пов’язані з ними.

У сербському МЗС підкреслюють, що Сербія неодноразово заявляла про підтримку територіальної цілісності Україні, що також підтвердилось під час головування Сербії в ОБСЄ.

«Сербія вжила ряд конкретних кроків щодо переслідування сербських громадян, що воюють за кордоном, включаючи Україну, чим продемонструвала прихильність до своїх міжнародно-правових зобов’язань», – зазначили в МЗС Сербії.

Разом з тим міністр Дачич заявив, що Сербії добре відомо, що українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, «які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала».

У міністерстві запевняють, що Сербія як і раніше прихильна до встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги.

Нагадаємо, посол України в Сербії Олександр Александрович заявив, що Сербія не вживає достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків.

2 листопада державний секретар міністерства закордонних справ Республіки Сербія Івіца Тончев назвав заяви посла України у Белграді неприйнятними.

Варто зазначити, що у жовтні голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що у лавах незаконних збройних формувань «ЛНР» з початку АТО воювали понад три сотні громадян Сербії.

Лідер проросійської Сербської радикальної партії Воїслав Шешель закликав уряд оголосити персоною нон ґрата посла України в Белграді Олександра Александровича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: