Ще два нардепи подалися у кандидати в президенти

Ще два нардепи подалися у кандидати в президенти
Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року

До ЦВК надійшли документи від Кривенка і Купрія

Партія «Народний рух України» висунула кандидатуру свого лідера, позафракційного народного депутата Віктора Кривенка в президенти України на виборах 2019 року.

«Мене обрали головою на наступні два роки і затвердили кандидатом в президенти України», - написав Кривенка на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, нардеп зазначив, що партія не має «спонсорів-мільярдерів» і звернувся до українців з проханням приєднається до збору коштів для офіційного внеску (2,5 млн грн.). Він зазначив, що на сьогоднішній день зібрано 2% від необхідної суми.

Кривенко був обраний нардепом у 2014 році від партії «Самопоміч». У 2016 році він став членом фракції БПП, яку покинув у грудні 2017 року за власним бажанням.

Також позафракційний народний депутат Віталій Купрій подав документи до Центральної виборчої комісії України для реєстрації кандидатом у президенти України шляхом самовисування.

«Сьогодні приніс і здав документи Віталій Купрій, як самовисуванець», - повідомили у прес-службі ЦВК.

Купрія було обрано до Верховної Ради на виборах 2014 за 29-м округом у Дніпропетровській області. Висувався партією «Блок Петра Порошенка».

У березні 2015 року Купрій заявив про вихід з фракції БПП, пояснивши це незгодою з політикою президента країни Петра Порошенка. Це сталося у ті дні, коли бізнесмен Ігор Коломойський пішов з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У квітні 2015 року було офіційно оголошено про вихід депутатів В.Купрія і Андрія Денисенка з фракції БПП.

У липні 2018 року Купрій вийшов з партії «Укроп» і заявив про намір балотуватися в президенти України.

Раніше у Комітеті виборців розповіли, хто з кандидатів у президенти проводить незаконну агітацію.

8 січня ЦВК зареєструвала ще трьох кандидатів у президенти України.

Як повідомлялося, також кандидатом у президенти ЦВК зареєструвала Сергія Капліна.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала першого кандидата у президенти. Екс-міністра екології Ігоря Шевченка зареєстрували кандидатом у президенти 4 січня. 

 До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: