Шість найбільших банків світу наступного року випустять нову криптовалюту

Шість найбільших банків світу наступного року випустять нову криптовалюту

Криптовалюта буде обмінюватись на будь-яку традиційну валюту в залежності від потреб учасників угоди

Шість найбільших банків світу приєднались до проекту створення нового виду цифрових коштів, які вони сподіваються випустити в наступному році для проведення фінансових транзакцій за технологією блокчейн, що лежить в основі біткойну, передає Financial Times.

Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG та State Street об'єднали зусилля для запуску криптовалюти Utility settlement coin (USC, «практична розрахункова монета»), створеної швейцарським фінансовим холдингом UBS за технологією блокчейн з метою підвищення ефективності фінансових операцій.

На даний момент учасники проекту прагнуть поглибити переговори з центральними банками і працюють над додатковими заходами з кібербезпеки.

USC була створена для того,щоб дозволити фінансовим групам проводити розрахунки або купувати цінні папери, такі як облігації та акції, не втрачаючи час на традиційні грошові перекази. Замість цього вони використовуватимуть цифрову валюту, яка конвертується в готівку в центральних банках. Такий підхід скоротить часові та грошові витрати, а також використання людських ресурсів.

Криптовалюта при цьому буде обмінюватись на будь-яку традиційну валюту в залежності від потреб учасників угоди.

Як повідомлялося, Нацбанк не забороняє виготовляти Bitcoin, але не визнає його валютою.

Читайте також статтю:  Фабрика мільйонерів. Як Україна видобуває Bitcoin

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: