Siemens може втратити до 200 млн євро через скандал з кримськими турбінами

Siemens може втратити до 200 млн євро через скандал з кримськими турбінами

Повідомляється, що турбіни Siemens спочатку призначались для проекту на півдні Росії

В німецькому концерні Siemens заявили, що можуть втратити від 100 до 200 млн євро виручки через скандал про постачання обладнання компанії Росією в окупований Крим.

Про це повідомляє Reuters.

Керівник концерну Джо Кезер розповів, про можливі втрати і заявив, що Siemens вже вжив заходів, щоб зменшити збитки і в майбутньому може прийняти нові.

В німецькому концерні заявляють, що у них є суттєві докази того, що всі чотири турбіни незаконно перевезли на окупований півострів.

Повідомляється, що турбіни Siemens спочатку призначались для проекту на півдні Росії.

Росія використовує в своїх електростанціях газові турбіни виробництва компанії Siemens.

Раніше посли ЄС ухвалили нові санкції проти Росії через скандал із турбінами Siemens.

Нагадаємо, турбіни незаконно ввезли з Росії до Криму для використання на електростанціях, стало відомо на початку липня 2017 року. Після цього Siemens подав до суду в Москві позови на три російські компанії, ймовірно, причетні до цього.

Російська сторона заявляє, що доставлені в Крим турбіни - російського виробництва. Москва запевняє, що попри ситуацію з турбінами Siemens, ТЕС запустять у 2018-му

Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям постачати будь-яке обладнання і продукцію, а також послуги до окупованого Росією Криму.

Крім того, концерн Siemens оголосив, що у зв’язку з незаконним постачанням його турбін в окупований Крим призупинить постачання енергообладнання російським компаніям.

Німеччина закликає Європейський союз додати ще чотирьох російських громадян і компаній до санкційного списку через турбіни Siemens, доставлені в анексований Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: