Силовики затримали екс-керівника Генштабу - ЗМІ

Силовики затримали екс-керівника Генштабу - ЗМІ
Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних Сил України в період з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року

Журналісти повідомляють, що наразі у Замани тривають обшуки

Сьогодні вранці військовою прокуратурою спільно з СБУ затримано за держзраду колишнього керівника Генерального штабу Збройних сил, генерал-полковника Володимира Заману. Про це пише УНН з посиланням на власні джерела.

Наразі тривають обшуки. Суть пред'явлених звинувачень поки не відома. Інформація доповнюється.

Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних сил України в період з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року.
З 19 лютого 2014-го - заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, а з 22 лютого 2014 — Уповноважений Верховної Ради України з контролю діяльності Міністерства оборони України. Генерал-полковник.
18 лютого 2014 року під час Революції гідності, отримавши від тогочасного керівництва держави наказ застосувати силу до мітингувальників на Майдані незалежності, відмовився виконувати злочинний наказ і поклав рапорт про звільнення з посади начальника Генерального штабу — головнокомандувача Збройних сил України, чим виграв час для учасників протестів, які змогли перегрупуватися та отримати необхідне підкріплення, насамперед дипломатичне.

Нагадаємо, Оболонський районний суд у Києві 24 січня оголосив вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу. Суд визнав його винним у державній зраді, засудивши до 13 років позбавлення волі.

Рішення вступає в силу після апеляційного оскарження, якщо воно буде подане протягом 30 днів. Крім того, Янукович повинен компенсувати судові витрати в розмірі 98 551, 20 гривень.

Захист екс-президента України Віктора Януковича у справі про держзраду заявив, що подасть апеляцію на вирок, за яким йому присуджено 13 років ув'язнення

Київ вимагає від Москви передати Віктора Януковича Україні для відбування покарання за вчинені злочини. 

 Детальніше читайте у матеріалі: 

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: