Сирійські курди за продовження існування коаліції проти «ІД» на чолі США

Сирійські курди за продовження існування коаліції проти «ІД» на чолі США

Лише остаточне врегулювання конфліктів може створити умови для виведення американських військ із Сирії

Представник партії Демократичний союз (PYD), який представляє курдів Сирії, в середу, 15 листопада, заявив про те, що коаліція сил на чолі із США проти терористичної «Ісламської держави» має продовжувати діяти в країні, поки не буде знайдено остаточного рішення щодо врегулювання наявних конфліктів.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Співпрезидент PYD Шахоз Хасан висловив подібну тезу у відповідь на заяву міністра оборони США Джемса Меттіса про те, що американські бійці і сили коаліції мають, в тому числі, протидіяти появі нової «Ісламської держави» на території Сирії.

На думку Хасана присутність в Сирії коаліційних військ є кращим варіантом, зважаючи на те, що в країні також присутні війська Ірану і Туреччини, а також є бійці терористичної організації «Аль-Каїда». 

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що кожен, хто не вірить у військове вирішення конфлікту Сирії, повинен вивести свої війська з цієї країни.

Наразі Росія та Туреччина разом з Іраном є інціаторами переговорів щодо сирійського конфлікту в столиці Казахстану Астані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: