Ситник назвав два основних способи «захисту» від справ НАБУ

Ситник назвав два основних способи «захисту» від справ НАБУ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник

Директор НАБУ розповів, як вибори в Україні можуть вплинути на бюро

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що процес виборів жодним чином не впливатиме на діяльність бюро, проте припускає, що може бути «деяка істерика».

Про це він заявив в інтерв’ю агенції «Укрінформ».

«Адже є два основних способи «захисту» від справ НАБУ: або людина одразу хвора, ковдрою накривається, або ж стверджує про політичні переслідування. Думаю, що перед виборами друга версія «захисту» буде більш актуальна. Але це ми вже проходили. Переконані, не треба банальні крадіжки бюджетних грошей підводити під політичні переслідування», – сказав він.

У 2019 році в Україні мають відбутися чергові президентські і парламентські вибори – у березні і жовтні.

Нагадаємо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів  спростувала поширену раніше у ЗМІ інформацію, начебто у висновку комісії прокурорів доповідач у дисциплінарній справі щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького рекомендує накласти на нього догану та не звільняти.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що КДКП винесла свої рекомендації щодо справи стосовно Холодницького; у висновку рекомендується накласти на нього догану, але не звільняти.

Як повідомлялось, 20 березня на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора прослуховувало НАБУ зі згоди генерального прокурора.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що під час прослуховування кабінету Холодницкого вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в записах, зроблених у кабінеті керівника САП Назара Холодницкого, не виявлено підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності, але зафіксовано дисциплінарне порушення в роботі.

31 травня прокурори ще на місяць продовжили розгляд скарги проти Холодницького.

Читайте також матеріали «Главкома»

Акваріумгейт. Як топлять Холодницького

Антикорупційний Камеді Клаб. Як Холодницький та Ситник повеселили депутатів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: