Холодницький виправдався щодо розмови про закриття справи Логвинського: вирішив увійти у довіру свідка

Холодницький виправдався щодо розмови про закриття справи Логвинського: вирішив увійти у довіру свідка
Антикорупційний прокурор Назар Холодницький

Голова САП зазначив, що вирішив вчинити психологічний тиск на свідка

На засіданні Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, на якому розглядаються скарги на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, зачитують свідчення голови САП щодо справи нардепа Логвинського. Про це інформує кореспондент «Главкома».

Раніше повідомлялось, що на аудіозаписі, який опублікував НАБУ, Холодницький запевняє співрозмовника (Георгія Логвинського – «Главком») у тому, що не може закрити проти нього справу, але обіцяє інформувати про деталі слідства.

У письмовому поясненні Холодницього, яке зачитали на засіданні дисциплінарної комісії, голова САП зазначив, що вирішив вчинити психологічний тиск на свідка та увійти у довіру. А всі попередження свідка про якісь слідчі дії та перспективи провадження - це його прокурорський трюк.

Крім того, за словами Холодницького, таємницю слідства не розголошував, бо він як самий головний прокурор вирішує, що є такою таємницею.

Нагадаємо, НАБУ опублікувало у YouTube фрагменти записаних розмов керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Зазначається, що у результаті  були встановлені факти, які можуть свідчити про наявність в діях Керівника САП ознак кримінальних та дисциплінарних порушень.

На першому короткому записі розмова йде між керівником САП та народним депутатом Л. (Георгій Логвинський, «Народний фронт» - «Главком») про перебіг розслідування.

На аудіозаписі чутно, як Холодницький запевняє співрозмовника у тому, що не може закрити проти нього справу, але обіцяє інформувати про деталі слідства.

Друга записана розмова відбувається між керівником САП та директором ТОВ «Акварелі Девелопмен Холднг», який є свідком у кримінальному проваджені щодо пропонування хабара в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

Як повідомлялось, НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» в його робочому кабінеті.

Однак генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

Пізніше стало відомо, що доповідач комісії рекомендує притягнути Холодницького до догани замість звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: