Словенія допоможе Україні з відбудовою Харкова

Словенія допоможе Україні з відбудовою Харкова
фото з відкритих джерел

Уже є перші проєкти по лінії міст-побратимів у Харкові

Словенія обіцяє допомогти Україні з розмінуванням звільнених територій та взяти активну участь у відбудові України, зокрема Харкова по лінії міст-побратимів. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільного зі словенською колегою Таньою Файон брифінгу в Києві.

 «Перед нами стоїть ще один важливий виклик – це розмінування звільнених територій. І сьогодні ми мали предметну розмову про те, як Словенія спрямує обладнання через механізм цивільного захисту Європейського Союзу, потрібного для цивільного розмінування в Україні», - сказав міністр.

Він також поінформував, що Словенія продовжить надання гуманітарної допомоги і візьме активну участь у відбудові України. За словами глави МЗС, вже є перші проєкти по лінії міст-побратимів у Харкові, йдеться про відновлення громадського транспорту і відбудову Харківського інституту протезування.

«Якщо дивитися на розмір Словенії, на розмір економіки Словенії і порівняти її з тією допомогою, яку ця країна надала Україні, то ми тільки тоді можемо усвідомити, наскільки багато ця країна зробила для нас», - зауважив Кулеба.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Словенії Таня Файон у середу, 27 липня, прибула з візитом до української столиці.

Як раніше повідомлялося, Словенія передала Україні 35 броньованих машин-амфібій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: