Смертельна ДТП у Харкові: суд направить до СІЗО запит про стан здоров'я Зайцевої

Смертельна ДТП у Харкові: суд направить до СІЗО запит про стан здоров'я Зайцевої
Учасниця смертельної аварії Олена Зайцева

Судове засідання суду перенесли через заяви адвоката про погіршення стану здоров’я Олени Зайцевої

Київський райсуд Харкова переніс засідання у справі смертельної ДТП на вулиці Сумській через стан здоров’я підозрюваної Олени Зайцевої.

Про це повідомляє місцеве видання «МедіаПорт».

«Зайцевій була викликана карета швидкої допомоги, їй була надана медична допомога», - повідомив суддя.

Також, за його словами, до суду надійшло клопотання захисника обвинуваченої про направлення до медчастини установи №27, де перебуває Зайцева, запиту про стан її здоров'я і надання медичної допомоги в умовах СІЗО.

Суд перевірить цю інформацію і направить до СІЗО відповідний запит про «стан здоров'я Зайцевої, можливості її обстеження, лікування і чи є загроза її життю».

За словами захисниці Зайцевої Юлії Козир, стан її підзахисної «різко погіршився» 9 жовтня. З тих пір напади «повторюються щодня».

«Коли їй стало сьогодні погано, почався напад черговий, керівництво викликало бригаду швидкої медичної допомоги. Їй вкололи три уколи, дали таблетки якісь проковтнути. Після чого їй виміряли тиск, поміряли температуру», - сказала Козир. Після цього її відправили до суду.

За словами адвоката, у Зайцевої «часті судоми по всьому тілу».

«У неї сам по собі дуже низький тиск, а в момент нападів у неї дуже сильно підвищується тиск. У зв'язку з цим вона сьогодні відмовлялася їхати в суд», - сказала Козир.

Адвокат Зайцевої заявляє, що її підзахисна «самостійно пересуватися взагалі не може». Звинувачення підтримало позицію суду і вважає доцільним запросити документи з СІЗО.

«Щоб нарешті з'ясувати реальний стан здоров'я, можливість участі в засіданнях судових, в якому вигляді брати участь, відеоконференція або особиста присутність. Прокурори, судді, адвокати - не медики, не є фахівцями. Тільки лікарі нам можуть сказати, чи може обвинувачена брати участь в судових засіданнях », - прокоментувала прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Зазначимо, 18 жовтня виповнюється рік з моменту ДТП на вулиці Сумській у Харкові. Наступне засідання призначене на 24 жовтня.

Раніше повідомлялося, що  адвокат просить госпіталізувати Зайцеву в лікарню.

Нагадаємо, ДТП сталася в Харкові 18 жовтня минулого року. Два позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехрестівул. Сумської та провулку Мечнікова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинуло шестеро людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: