Солдати, яких кинули гасити пожежу на арсеналі в Калинівці, оштрафовані за вживання алкоголю

Солдати, яких кинули гасити пожежу на арсеналі в Калинівці, оштрафовані за вживання алкоголю
Пожежа на складі боєприпасів відбулась на вотчині президента Петра Порошенка та ще й припала на його день народження

Двоє військовослужбовців заплатять 3655 грн штрафу

Калинівський районний суд Вінницької області визнав винними двох військовослужбовців інженерно-саперної роти за вживання алкоголю під час несення служби у військовій частині, де сталися масштабні вибухи боєприпасів.

Про це стало відомо «Главкому» з постанов суду, датованих 2 жовтням.

Зазначається, що командир третього відділення інженерно-саперної роти Олександр Гончаренко та інструктор інженерно-саперної роти Олександр Швець з 27 вересня перебувають у відрядженні до калинівської військової частини А1119 з метою ліквідації наслідків пожежі.

Разом з тим, 1 жовтня близько 14 год. 30 хв. на КПП № 2 обоє солдатів під час несення служби були викриті у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, це підтвердив медичний огляд в комунальному закладі Вінницького обласного наркологічного диспансера «Соціотерапія».

У суді, який відбувся наступного дня після інциденту, військовослужбовці визнали свою вину у скоєнні адмінпорушення за ч. 3 ст. 172-20 КУпАП. Таким чином, солдати мають сплатити 3655 грн штрафу кожен.
Як повідомляв «Главком», Калинівський районний суд Вінницької області притягнув до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у розмірі 2465 гривень майора за недбале ставлення до військової служби.

За даними слідства, цей старший офіцер, будучи військовою службовою особою, у порушення статутних вимог, 26 вересня 2017 року неналежно виконував свої службові обов’язки щодо контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску особового складу і техніки на адміністративно-господарчу та технічну території вказаної військової частини, внаслідок чого працівниками приватного підприємства, зокрема, здійснено переміщення заборонених легкозаймистих речовин та пожежонебезпечних предметів на технічну територію зазначеної військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси до танкових гармат.

Як відомо, в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю. Наразі відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Унаслідок пожежі та вибухів боєприпасів на території 48 арсеналу в Калинівці Вінницької області зруйновано п’ять та пошкоджено 1437 житлових будинків.

Найбільш постраждали від вибухів визнано місто Калинівку, села Сальник, Павлівка (Калинівський район) і села Медвідка, Дорожне (Вінницький район).

За попередніми даними, сума збитків становить 49,5 млн грн з них житлові будинки - 16,8 млн грн, закладів освіти – 14,3 млн. грн, адмінбудинки – 10 млн грн, заклади охорони здоров’я – 8,4 млн грн.

Читайте також статті «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада? «Утилізація зброї на папері, або Чому країна пахне порохом»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: