Соратники Порошенка викрили незаконне стеження за генерал-лейтенантом СБУ

Соратники Порошенка викрили незаконне стеження за генерал-лейтенантом СБУ

Стеження за бойовим генералом Віктором Кононенком, який нині є депутатом Київради від «Європейської солідарності» було викрито 

Скріншот відео

Військовий, а нині депутат Київради від партії «ЄС», спостерігав стеження за ним протягом останніх п'яти днів

За генералом СБУ, депутатом Київради від «ЄС» Віктором Кононенком незаконно стежать. Про це повідомив народний депутат з фракції «Європейська солідарність», ексголова Верховної Ради Андрій Парубій.

Він наголосив, що влада має припинити ганебну практику використання правоохоронних органів для переслідування опозиції.

«Напередодні другої річниці президентських виборів влада перестає бути просто владою і вироджується в те, що зазвичай називають режимом. Сьогодні режим пробив чергове дно. Встановлено незаконне, політичне стеження проти депутата Київської міської ради від «ЄС» Віктора Кононенка. І все це відбувається на тлі постійних переслідувань владою українських воїнів, добровольців, волонтерів, учасників Революції гідності», – говорить Парубій.

Депутат нагадав, що Віктор Кононенко протягом 2015-2017 років очолював об’єднаний штаб СБУ в зоні проведення АТО.

«Він бойовий генерал, ветеран війни, заступник голови СБУ. Проросійські бойовики визначали дуже велику ціну за його голову. І як професіонал Віктор Кононенко бачить більше, ніж бачить неспеціаліст. Він виявив за собою стеження ще тиждень тому. Сьогодні, припускаючи, що стеження можуть вести російські бойовики, найманці або бандити, Віктор Кононенко вжив заходів і з’ясування їхніх особистостей. Натомість вони пред’явили посвідчення працівників поліції», – повідомив Андрій Парубій.

«Брудна спецоперація була зірвана. Віктор Кононенко викликав наряд поліції і журналістів. І все таємне стало явним. У «Європейській Солідарності» вважають, що незаконне стеження поліції за ветераном війни і депутатом може бути пов’язане з брехливими заявами про нібито причетність партії та особисто Петра Порошенка до розфарбовування Офісу президента і розбиття шибок на дверях на Банковій, – зазначив Андрій Парубій.

«Петро Порошенко направив до суду позов проти МВС і особисто Антона Геращенка з вимогою визнати цю інформацію недостовірною, такою що принижує його честь та гідність, завдає шкоди його репутації», – зауважив народний депутат.

Він також нагадав, що це вже не перший випадок стеження за «ЄС».

«Влітку минулого року на незаконному стеженні за партійним офісом попалися горе-детективи ДБР. Ми вимагаємо від влади припинити цю ганебну практику використання правоохоронних органів для переслідування опозиції. Такі дії влади свідчать не про європейський вибір , а про намагання перетворити Україну на Росію. З подібних кроків вже колись починав Янукович і цей шлях привів його до Ростова. Не допустимо переслідування опозиції», – резюмує Андрій Парубій.

Про факт стеження у Facebook повідомив депутат Київради від «Європейської солідарності», учасник АТО Олександр Погребиський.

«Щойно вдалось зупинити незаконну «наружку» за бойовим генералом Віктором Кононенком! 2015-2017 Віктор Кононенко очолював об‘єднаний штаб СБУ в зоні АТО. Віктор Іонасович вже п‘ятий день спостерігав за собою наружку», – пише Погребиський.

«Нагадаю, що Кононенко Віктор Іонасович, генерал-лейтенант СБУ, є охоронюваною персоною, оскільки має доступ до державної таємниці. Як виявилось, незаконне стеження проводили співробітники поліції. Нагадаю, що на теперішній час Віктор Іонасович є депутатом Київради від «ЄС». Нагадаю, це не перше стеження за представниками нашої партії, минулого року було виявлено стеження за лідером Петро Порошенко та за офісом «ЄС» на Лаврській», – зауважив Погребиський.

Як відомо, 12 червня 2020 року «Європейська солідарність» заявила про незаконне стеження за лідером партії Петром Порошенком. Тоді співголова фракції «ЄС» у Верховній Раді Артур Герасимов оприлюднив фотографії автівок з неіснуючими в базі номерними знаками, які були зафіксовані поблизу помешкання п’ятого президента.

«Вчора неподалік від його дому були зафіксовані невідомі автомобілі марки Toyota та Volkswagen, та мікроавтобус Volkswagen, в яких знаходилися невідомі люди, які відмовилися представитися, назвати себе. А що стосується номерів, які були на цих машинах, то таких номерів в природі не існує. І в базі номерів цих номерів немає. Це говорить тільки про одне: це номери прикриття і підтверджує той факт, що за Петром Порошенко ведеться незаконне стеження», – зазначив тоді Артур Герасимов.

Герасимов наголосив, що «Європейська солідарність» вимагає від президента Зеленського відповіді на питання, хто і з якою метою санкціонує незаконні стеження за лідером партії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: