Спадкоємці голови концерну Samsung заплатять рекордну суму податків

Спадкоємці голови концерну Samsung заплатять рекордну суму податків
Сім'я глави Samsung може виплачувати податки протягом декількох років

Дітям Лі Гон Хі належить виплатити близько 10 трлн вон ($ 8,87 млрд) податків за спадщину близько $ 15,6 млрд

Спадкоємці голови концерну Samsung Лі Гон Хі, який помер 25 жовтня, заплатять в Південній Кореї рекордну суму податків за спадщину. Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на джерела.

Зазначається, що у Лі залишилися вдова і троє дітей: син Лі Чже Ен, фактично керівний Samsung останні п'ять років, а також дві дочки Лі Буджін і Лі Со Хен.

«Покійному очільнику концерну належали 4,18% акцій флагманської компанії Samsung Electronics Co., а також 0,08% їх привілейованих акцій. Він володів 29,76% акцій Samsung Life Insurance Co., 2,88% акцій Samsung C & T Corp. і 0,01% Samsung SDS Co. Загалом Лі залишив після себе активи на 18 трлн вон (близько $ 15,6 млрд)», – йдеться у повідомлені.

Як стверджує Yonhap з посиланням на експертів у сфері оподаткування, спадкоємцям належить виплатити близько 10 трлн вон ($ 8,87 млрд) податків за спадщину тільки за акції.

Сім'я глави Samsung може виплачувати податки протягом декількох років: законодавство Південної Кореї передбачає розстрочку платежів на термін до п'яти років і більше.

Раніше такою можливістю скористалися спадкоємці глави LG Group Ку Бон-Му, який помер в 2018 році.
Як повідомлялося, Лі Гон Хі помер у віці 78 років. У 2014 році він переніс серцевий напад, після чого почалися проблеми зі здоров'ям. Керівництво концерном він передав своєму синові.

Чи – син засновника Samsung Лі Бен Чхоль. Після смерті батька в 1987 році він очолив компанію, а з 1993 року почав корпоративну реформу за західним зразком. Під управлінням Лі Samsung за чверть століття виросла з корейського виробника в одного зі світових лідерів ринку електроніки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: