Спецпрокурор США Мюллер зацікавився колишнім радником Трампа

Спецпрокурор США Мюллер зацікавився колишнім радником Трампа
Мюллер хоче знати, чи отримував Флінн кошти від Туреччини

Мюллер запросив у Білого доку документи про Флінна

Документи, що стосуються колишнього радника президента США з нацбезпеки Майкла Флінна, запросив у Білого дому спецпрокурор Роберт Мюллер. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на поінформовані джерела.

За даними газети, це є першим випадком вимагання документів у Білого дому про конкретного співробітника в рамках розслідування втручання Росії в американські вибори.

Також повідомляється, що спецпрокурор допитав декількох людей на предмет того, чи отримував Флінн кошти від турецького уряду протягом останніх місяців президентської кампанії.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер сформував велике журі присяжних для розслідування звинувачень щодо втручання Росії у президентські вибори у США, повідомили 3 серпня американські ЗМІ.

The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела повідомляє, що журі розпочало роботу впродовж «останніх тижнів». Його створення, за інформацією видання, розглядається як ознака того, що проведене Мюллером розслідування щодо втручання Росії і питання про можливу змову Москви з передвиборним штабом Дональда Трампа набирає обертів.

Агенція Reuters, цитуючи джерела, повідомляє, що виклики журі пов’язані з зустріччю сина Трампа з російським адвокатом у 2016 році.

За інформацією CNN, розслідування фокусується на можливих фінансових злочинах.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не Росія допомогла йому виграти у 2016 році президентські вибори.

Більше 60% опитаних соціологами центру Harris і центру американської політології Гарвардського університету заявили, що розслідування про зв'язки адміністрації президента США Дональда Трампа з Росією «завдає країні шкоди».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: