Справа конституційного перевороту 2010 року: Лавриновичу і Януковичу повідомлено про підозру

Справа конституційного перевороту 2010 року: Лавриновичу і Януковичу повідомлено про підозру
Екс-президент Віктор Янукович і екс-міністр юстиції Олександр Лавринович

ГПУ розслідує справу конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень президента України

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру екс-президенту Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Він поінформував, що Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення в неконституційний спосіб повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту і уряду.

«На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 109 КК України екс-президенту В.Януковичу та екс-міністру юстиції О.Лавриновичу у вчиненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів до незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради України, зміни діючої Конституції України через внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації», - повідомив Луценко.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться чергове судове засідання у справі щодо обвинувачення екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: