Справу щодо злочинів проти Майдану має бути завершено і передано до суду – Яценюк

Справу щодо злочинів проти Майдану має бути завершено і передано до суду – Яценюк
Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк прибув до Генеральної прокуратури України для свідченьу справі щодо Майдану

Яценюк біля будівлі Генпрокуратури нагадав, що вже двічі попередньо давав свідчення у справах диктаторських законів Януковича

У вівторок, 11 жовтня, лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк прибув до Генеральної прокуратури України для свідчень у провадженні щодо злочинів, скоєних під час подій Революції гідності тодішніми високопосадовцями.

Арсеній Яценюк нагадав, що вже двічі попередньо давав свідчення у справах диктаторських законів Януковича.

Він повідомив, що сам звернувся до органів прокуратури щодо надання свідчень стосовно подій під час Революції гідності: «7 жовтня вже органи прокуратури запросили щодо надання всіх свідчень у справі щодо Майдану».

«Вважаю, що цю справу має бути завершено. Не просто завершено – її має бути передано до суду. І законодавство дає можливість провести заочне правосуддя і винести вирок усім злочинцям, які виступили проти прав і свобод українського народу. В тому числі й вищому керівництву української держави, яке було на той момент: це і президент, і вся вертикаль влади, яка віддавала незаконні накази і на чиїх руках смерть українців», – наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналістів, лідер «Народного фронту» зазначив, що сьогодні йтиметься «про період з 20 січня до найбільш трагічних подій на Майдані».

Він зазначив, що новий генеральний прокурор дав усі повноваження слідчій групі в цьому питанні, яка налічує кількасот людей: «Переконаний, що ні документи не горять, ні свідчення не горять. Є політична воля і юридичні підстави для доведення цієї справи до суду».

«Розуміючи складність цього слідства, думаю, що тут немає жодного факту, який може бути некорисним. Як мені відомо, вже допитано сотні людей у цьому питанні, і кожне свідчення має свою вагу. Для того, щоб це був дійсно справедливий і чесний суд, необхідно допитати всіх, і це є не право, а обов’язок кожного громадянина – прийти і дати свідчення», – додав Арсеній Яценюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: