США планують ввести нові санкції проти Росії

США планують ввести нові санкції проти Росії

Сполучені Штати Америки можуть ввести санкції проти РФ через її підтримку політики Ніколаса Мадуро

Представник Білого дому у Венесуелі Елліот Абрамс заявив про можливість введення США нових санкцій проти Росії у зв'язку з її підтримкою президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP.

Крім того, Абрамс заявив, що США також посилять тиск на Кубу за її дії у Венесуелі, спрямовані на підтримку Мадуро.

«Тиск буде продовжуватися, завтра у нас буде більше санкцій... Що стосується Росії, ми все ще думаємо про те, які санкції застосувати, індивідуальні або галузеві», - сказав Абрамс.

Зазначимо, 19 липня влада Сполучених Штатів Америки посилила санкції проти Венесуели, внісши в чорний список чотирьох посадових осіб Головного управління військової контррозвідки Боліваріанської Республіки.

Крім того, раніше Європарламент підтримав резолюцію про ситуацію у Венесуелі, а також закликав вжити додаткових санкції щодо державних органів, відповідальних за порушення прав людини і репресії.

Додамо, що Венесуела страждає від гіперінфляційної економічної кризи, яка призвела до недоїдання і хвороб і викликав міграційний відтік 4 мільйонів громадян.

У січні голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо закликав прийняти його тимчасове президентство, оголосивши переобрання Ніколаса Мадуро в 2018 році фальсифікацією. Саме Гуайдо понад 50 країн визнають законним лідером Венесуели.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: