США планують зняти санкції з трьох компаній російського олігарха Дерипаски

США планують зняти санкції з трьох компаній російського олігарха Дерипаски
Сам же Дерипаска «продовжить перебувати під санкціями, а його майно й надалі буде заблокованим».

Санкції можуть зняти впродовж 30 днів через «суттєві зміни в структурі та корпоративному управлінні» компаній

Міністерство фінансів США повідомило Конгрес, що має намір зняти санкції з трьох російських компаній «Русал», En+ та «ЄвроСібЕнерго», які номінально здійснили ряд заходів щодо виходу з-під контролю з боку російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це йдеться в офіційному повідомленні мінфіну, пише Укрінформ.

«Офіс управління іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США сьогодні повідомив Конгресу про свій намір припинити дію санкцій, введених проти компаній En+, «Русал» та «ЄвроСібЕнерго» впродовж 30 днів», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що це робиться через «суттєві зміни в структурі та корпоративному управлінні» цих компаній, які раніше належали значною мірою чи були підконтрольні російському олігарху Олегу Дерпасці.

«Міністерство запровадило санкції проти цих компаній через те, що вони перебували у володінні або контролювалися російським олігархом Олегом Дерипаскою, який сам є у списку санкцій, а не через діяльність цих структур. Компанії взяли на себе зобов'язання істотно зменшити долю володіння Дерипаски та припинити контроль з його боку», - уточнив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучин.

При цьому повідомляється, що російський олігарх продовжує володіти частиною акцій цих копаній, однак не контрольним пакетом в жодному з випадків. Сам же Дерипаска «продовжить перебувати під санкціями, а його майно й надалі буде заблокованим».

Нагадаємо, OFAC запровадив санкції проти трьох російських компаній 6 квітня 2018 року, коли були оголошені чергові обмеження з боку американського уряду у зв'язку з виконанням Акту протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій.

До слова, 19 грудня США запровадили санкції проти 18 фізичних та чотирьох юридичних осіб з Росії, чия діяльність була пов'язана з гібридною агресією РФ проти інших країн.

Мінфін США вводить санкції проти співробітників російської розвідки, задіяних у кіберопераціях, перешкоджанні виборам 2016 року, а також у «широкому списку інших пагубних дій».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: