США вимагають звільнення Сущенка, Сенцова та Асєєва

США вимагають звільнення Сущенка, Сенцова та Асєєва

Представник США в ОБСЄ наголосив, що Російська Федерація, як всередині країни, так і за її межами, намагається підірвати свободу висловлювання

Сполучені Штати закликали Росію звільнити журналіста Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова та забезпечити звільнення утримуваного в ОРДО журналіста Станіслава Асєєва.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан.

«Приєднуємося до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ та інших у заклику звільнити журналіста українського національного інформаційного агентства Романа Сущенка та українського режисера Олега Сенцова, які є лише двома з понад 70 українців, незаконно ув’язнених в окупованому Криму та Росії», - сказав він.

Американський дипломат також закликав Росію забезпечити звільнення журналіста  проекту Радіо Свобода «Радіо Донбас. Реалії» Станіслава Асєєва, який утримується на території «ДНР» з червня 2017 року.

Представник США в ОБСЄ наголосив, що Російська Федерація, як всередині країни, так і за її межами, намагається підірвати свободу висловлювання, а незалежна журналістика знаходиться під зростаючим тиском в Росії. У зв’язку з цим він засудив, зокрема, нещодавні залякування та погрози, спрямовані проти журналістів «Нової газети».

Як відомо, у Росії 17 жовтня до будівлі, де розташована редакція «Нової газети», невідомі підкинули похоронний вінок з погрозами на адресу одного з журналістів видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: