США зацікавлені в підвищенні обороноздатності України, - радник Трампа

США зацікавлені в підвищенні обороноздатності України, - радник Трампа
Пентагон просить Білий дім надати Україні летальну зброю

Американська адміністрація розглядає різні варіанти надання військової підтримки

США зацікавлені в підвищенні обороноздатності України. Про це заявив радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки генерал Герберт Макмастер в інтерв'ю телеканалу MSNBC.

«Питання в тому, яка форма підтримки потрібна Україні, яка відповідала б нашим інтересам і загальним бажанням домогтися того, щоб Росія не робила подальших дій по дестабілізації», - сказав Макмастер.

Крім цього, радник Трампа зазначив, що форма допомоги не має значення, тому американська адміністрація розглядає різні варіанти надання такої підтримки.

За його словами, Вашингтон вже допомагає Києву. Однак і «в інтересах США підвищувати обороноздатність України, базуючись на її потреби, з метою запобігти подальші вторгнення на її територію».

Нагадаємо, Пентагон попросив Білий дім надати летальну зброю Україні.

Зазначається, що рекомендація Пентагону передати Україні високотехнологічне протитанкове озброєння для допомоги в боротьбі проти російської агресії вже знаходиться в Білому домі.

Джерела NBC відзначили, що пропонований пакет допомоги включає протитанкові ракети Javelin вартістю приблизно близько 50 млн доларів.

Повідомлялося, що Пентагон і Держдеп США розробили план поставок зброї Україні. Зокрема, йдеться про можливі поставки протитанкової зброї, ракет Javelin, а також зенітної зброї. Згідно із заявою чиновників, розгортання озброєнь має бути далеко від лінії розмежування, щоб уникнути ескалацію конфлікту.

Нагадаємо, Об'єднаний штаб Збройних сил США разом з іншими структурами опрацьовують питання щодо надання Україні конкретних видів оборонної зброї для протистояння російській агресії, справа лише за політичним рішенням американського керівництва.

«Главком» також повідомляв, що у середині липня американський сенатор-республіканець Джон Маккейн закликав США надати Україні летальну зброю та посилити санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: