США звинуватили Росію в обстрілах мирних районів Донбасу

США звинуватили Росію в обстрілах мирних районів Донбасу
Представник Держдепу США Хізер Нойерт

Представник Держдепартаменту США зазначила, що «ситуація в Україні, на жаль, не покращується»

США звинуватили РФ в ракетних і артилерійських обстрілах на Донбасі та закликали Кремль зробити кроки з врегулювання гуманітарної кризи.

Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт.

«Ситуація в Україні, на жаль, не покращується. США, як і раніше, глибоко стурбовані ескалацією насильства і погіршенням гуманітарної ситуації в східній частині України», - зазначила Нойерт.

Вона підкреслила, що «США знову закликають Росію припинити артилерійські і ракетні обстріли українських мирних районів і дотримуватися режиму припинення вогню».

«Гуманітарна ситуація на сході України зараз гірша, ніж за останні три роки. Ми закликаємо Росію зробити негайні кроки з врегулювання гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил і згоди на надійну миротворчу місію ООН», - сказала Нойерт.

США також закликали Україну зробити більше для захисту цивільного населення і стратегічної інфраструктури.

Напередодні державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив про те, що Сполучені Штати Америки обов'язково повернуться до питання анексії Росією Криму після врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, у США назвали питання України єдиною перешкодою для налагодження стосунків з Росією.

Раніше держсекретар США заявляв, що пов'язані з Кримом санкції будуть зберігатися, поки Росія не поверне Україні повний контроль над півостровом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: