Стало відомо, ким був загиблий у Кабулі українець

Стало відомо, ким був загиблий у Кабулі українець
Готель Intercontinental в Кабулі
Фото: AP

Під час нападу у готелі перебувало декілька громадян України

Загиблий у результаті нападу терористів на готель у Кабулі (Афганістан) українець за попередньою інформацією працював в місцевій авіакомпанії. Про це у коментарі «Громадському радіо» повідомив представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

За його словами, є попередня інформація про те, що загиблий був одним зі співробітників місцевої авіакомпанії.

Як повідомив дипломат, крім загиблого українця, у готелі перебувало ще кілька громадян України. Вони знаходяться у безпеці, однак потребують підтримки.

«У цьому зв’язку консул України вилітає до Кабулу. Там, на місці, він проведе скоординовані заходи з забезпечення і підтримки громадян України, які перебувають у столиці, та усі необхідні процедурні дії, які вчиняються у випадку смерті громадянина України», — зазначив посадовець.

У відповідь на питання про те, про яку кількість громадян України йде мова, Кирилич відповів наступним чином: «Я би зараз про кількість не говорив, тому що ця інформація потребує уточнення. Мова йшла, можливо, про десяток українців».

Нагадаємо, 20 січня бойовики напали на готель Intercontinental в Кабулі. Внаслідок нападу загинули щонайменше п’ятеро людей. Один з них - українець.

Речник міністерства внутрішніх справ Афганістану Наджиб Даніш вказав, що були звільнені близько ста заручників, включно з 16 іноземцями. Були вбиті щонайменше двоє нападників, додав він.

Наразі жодна з організацій не взяла на себе відповідальність за напад. Зазвичай такі напади в Кабулі та інших афганських містах здійснюють бойовики руху «Талібан».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: