Стало відомо, ким насправді є затримані «кримські диверсанти»

Стало відомо, ким насправді є затримані «кримські диверсанти»
У ФСБ РФ заявили про нібито затримання учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України»

Про двох затриманих вдалося знайти інформацію, про третього - Дудка - жодних відомостей

Журналіст Антон Наумлюк поділився інформацією щодо особистостей затриманих ФСБ «кримських диверсантів».

За словами Наумлюка, Дмитру Штиблікову 46 років. У 1992-му закінчив Київське вище загальновійськове командне училище, жив в Севастополі. Регулярно виступав експертом у ЗМІ і на науково-практичних конференціях. У публікаціях представлений як «керівник міжнародних програм Центру сприяння вивченню геополітичних проблем Чорноморського регіону і євроатлантичного співробітництва «Номос». «Багато де виступав як експерт і друкувався в журналі «Чорноморська безпека». У 2013 році, наприклад, він коментував заяву МЗС України про неприпустимість несанкціонованого збільшення озброєння Чорноморського флоту Росією. Штибліков припускав, що це може мати далекосяжні наслідки. Навесні 2014 року і «Номос» і журнал, де друкувався Штибліков, були закриті», - зазначає Наумлюк.

Журналіст додає: Штибліков захоплювався страйкболом і військовими іграми. Єдине дивна обставина - фотографії 2014 року, підписані як святкування Дня розвідки (7 вересня в Україні і 5 листопада в Росії) в Перевальному Сімферопольського району.

«Олексію Бессарабову 40 років, в 2013 році брав участь у Євроатлантичної літньої академії, зустрічався з послом України в Польщі. Академія - двотижневий семінар у Варшаві для аналітиків, журналістів та експертів. У 2013 році семінар пройшов вперше, в ньому взяли участь 44 представника Азербайджану, України, Молдови, Грузії, Білорусі та Вірменії. Була організована і фінансувалася Європейським коледжем, Польсько-американським фондом свободи і німецького фонду Маршалла. Бессарабов теж був експертом «Номос», публікувався і багато коментував», - пише Наумлюк.

Водночас ані Наумлюк, ані його колеги журналісти не можу знайти інформації про третього «диверсанта» - Володимира Дудка. «Таке відчуття, що або «свідок», показаннями якого цементують справу (з'явився і пропаде, хто зараз пам'ятає третього фігуранта зі справи «Панова-Захтея»? - А він є); або другорядне обличчя», - зазначив Наумлюк у себе на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувало інформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУ.

Як повідомлялось, підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд окупованого Росією Севастополя заарештував на два місяці трьох «членів диверсійної групи Міноборони України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: