Суд зняв арешт з автопарку засудженого соратника Саакашвілі

Суд зняв арешт з автопарку засудженого соратника Саакашвілі
Северіон Дангадзе під час судових засідань

Дангадзе визнано винним у захопленні державної влади та сприянні учасникам злочинних організацій

Печерський районний суд Києва скасував арешт автомобілів Lexus LX 470, 2005 року випуску; двох Lexus LS 430, 2003 і 2004 років випуску та мотоцикла BMW, 2007 року випуску, які належать керівнику Київського обласного відділення партії Михайла Саакашвілі «Рух нових сил» Северіона Дангадзе.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 10 вересня.

Крім цього, з-під арешту виведено банківську картку Дангадзе, яку було вилучено у ході обшуків.

У клопотанні адвоката соратника Саакашвілі сказано, що вироком Печерського районного суду Києва від 24 травня 2018 року Северіона Дангадзе визнано винним у вчиненні злочину за ч.4 ст. 110-2, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 256 КК України та призначено покарання із застосуванням ч.1 ст.70 КК України у вигляді 5 років позбавлення волі без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Дані з реєстру МВСДані з реєстру МВС

Також проти зняття арешту не заперечував прокурор. Тому слідчий суддя дійшов висновків, що немає потреби в подальшому застосуванні цього заходу до майна засудженого.

Як повідомляв «Главком», у травні цього року керівник київського обласного осередку партії «Рух нових сил» Северіон Дангадзе уклав угоду зі слідством. Після чого його відпустили з-під варти.

Партія «Рух нових сил» заявила, Дангадзе уклав угоду зі слідством "під тиском репресій та погроз".

На початку грудня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив записи телефонних розмов, ймовірно, Северіона Дангадзе та представника українського бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії. На плівках чоловіки домовляються про фінансування бізнесменом масових акцій протесту в Україні.

Дангадзе оголосили про підозру у державній зраді та співробітництву з членами організованого злочинного угрупування.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні. Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Також читайте публікацію «Главкома» «Як Саакашвілі з Курченком владу захоплювали. Ганебний фінал гучної справи»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: