Світові ЗМІ допомагають Росії приховати її війну проти України – Atlantic Council

Світові ЗМІ допомагають Росії приховати її війну проти України – Atlantic Council
Моторола
Фото Korrespondent.net

Видання: називати таких людей, як Павлов, «проросійськими» - це очевидний абсурд

Коли це російський ватажок раптом став «проросійським сепаратистом»? Редакціям по всьому світу варто поставити собі це питання, зважаючи на те, як вони висвітлювати знищення в Донецьку російського військового лідера Арсена Павлова. Про це пише видання Atlantic Council, нагадуючи, що заголовки багатьох видань після ліквідації «Мотороли» говорили про смерть «лідера проросійських сепаратистів», створюючи враження, нібито він був лояльним до Росії місцевим мешканцем, який захищав свої права зі зброєю в руках.

«Насправді ж Павлов був більше ніж просто «проросійським». Він взагалі-то був росіянином. І йдеться не про чіпляння до слів, це суть всього конфлікту. Павлов був одним і десятків тисяч громадян Росії, які приїхали в сусідню Україні для того, щоб розв'язати війну», - пише видання.

У статті йдеться, що Москва насправді відправила на Схід України змішані сили, які складаються з регулярних військових без розпізнавальних знаків, російських націоналістів, загонів російських військових ветеранів і звичайних злочинців, які змішалися із завербованими місцевими мешканцями. Всі вони разом і складають «гібридні» російські окупаційні війська, чисельність яких перевищує особовий склад армій деяких європейських країн.

«Називати таких людей «проросійськими» - це очевидний абсурд, але така практика продовжується. З усіх раціональних точок зору, національність Павлова повинна бути в центрі висвітлення в міжнародних ЗМІ. Натомість, вона ледве згадується дрібним шрифтом», - йдеться в статті.

Нагадаємо, один з найбільш жорстоких бойовиків «ДНР» Арсен Моторола Павлов загинув 16 жовтня. Коли терорист повертався додому, в ліфті спрацював саморобний вибуховий пристрій. Бойовик дістав травми, несумісні з життям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: