The Economist назвав кількість загиблих і покалічених росіян в Україні: цифра вражає

The Economist назвав кількість загиблих і покалічених росіян в Україні: цифра вражає
Кількість поранених визначається певним прогнозованим співвідношенням щодо числа вбитих

У середньому Росія втрачає у війні проти України близько 100 солдатів удень

Від початку повномасштабного вторгнення армія загарбників могла втратити у війні проти України від 100 до 125 тис. живої сили. Це на рівні найгірших показників Другої світової війни. Про це повідомляє видання The Economist.

Починаючи з 1816 року війни, за винятком світових, забирали в середньому 50 життів військових на полі бою. Але аналітики зазначили, що «війна Росії в Україні набагато кривавіша».

Навіть згідно з найменшими підрахунками британської, естонської та американської розвідок, в середньому Росія втрачає у війні проти України близько 100 солдатів удень. Спецслужби цих країн скромно вважають, що ЗСУ ліквідували щонайменше 15 тисяч російських військовослужбовців.

Верхню планку приблизних втрат російської армії наприкінці червня озвучував міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес, який заявив, що ЗСУ ліквідували близько 25 тисяч росіян. Хоча станом на 27 липня Генштаб ЗСУ наводить значно вищі цифри – кількість убитих росіян перевищує 40 тисяч, що означало б у середньому майже 260 смертей в силах вторгнення щодня.

Як зазначається у статті, кількість поранених російських військових оцінити вкрай складно, хоч це теж дуже важливо, оскільки «ефективність армії залежить не від того, скільки її солдатів загине, а від того, скільки з них вибуло з лав». Хоч варто зауважити, що не всі окупанти отримають важкі поранення, дехто одужує та повертається на фронт.

Зазвичай підрахунок ведуть, відстежуючи бодай якісь доступні дані з польових шпиталів ворога, оцінюючи запаси крові та інші показники медичної діяльності. Однак частіше аналітики озвучують цифри поранених, виходячи з припущення, що їхня кількість визначається певним прогнозованим співвідношенням щодо числа вбитих.

У такому випадку втрати російської армії в Україні набагато гірші, аніж співвідношення поранених та вбитих у нещодавніх сучасних конфліктах, де брали участь західні армії. Аналітики вважають, що воно приблизно відповідає втратам у найбільших війнах в історії людства:

Загалом усі експерти сходяться на думці, що у війні проти України Росія втратила втричі більше поранених, аніж убитих. Це приблизно відповідає документам, які Україна захопила у першій фазі війни. Вони свідчили про втрати в першій танковій армії росіян станом на середину березня та виявляли співвідношення поранених до вбитих на рівні 3,4:1.

З часом західна зброя могла збільшити співвідношення поранених з вбитими до 4:1.

При цьому офіцерам, які очолюють армію, завдано особливого удару: вбито «тисячі» лейтенантів і «сотні» капітанів.

Нагадаємо, за повідомленням Генштабу Збройні сили України протягом доби ліквідували ще приблизно 200 окупантів. Всього з початку повномасштабної війни війська РФ втратили 40 070 бійців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: