Трагедія в Керчі: психолог-криміналіст поставив під сумнів версію окупантів

Трагедія в Керчі: психолог-криміналіст поставив під сумнів версію окупантів
За офіційною версією російського слідства, відкрив стрілянину один із студентів – 18-річний Влад Росляков, який згодом застрелився

На думку експерта Юрія Ірхіна, нападник діяв не сам

Людина, яка влаштувала стрілянину і вибух у керченському політехнічному коледжі, не могла діяти сама. Про це розповів «Крим.Реалії» експерт Київського наукового-дослідного інституту судових експертиз Юрій Ірхін, коментуючи офіційну версію російського слідства про події в Керчі 17 жовтня.

До такого висновку експерт дійшов, проаналізувавши обставини збройного нападу на студентів коледжу. Ірхін звернув увагу на кількість загиблих і поранених. На його думку, така кількість жертв може бути лише в разі, якщо нападник «діяв не сам».

«Виходячи із загальної картини події, він, швидше за все, діяв не сам. Тому що занадто складний механізм – криміналістичний механізм здійснення цього масового вбивства. І дуже багато нестиковок. В Інтернеті є свідчення очевидців, які кажуть, що відразу з двох місць були постріли. Звичайно, з цього можна зробити логічний висновок, що він діяв не один. Я схильний думати, що він діяв не сам, тому що занадто багато потерпілих і занадто великий локус поразки», – сказав Ірхін.

Нагадаємо, 17 жовтня в місті Керч стався вибух та стрілянина у політехнічному коледжі.

Оприлюднено відео з коледжу в момент стрілянини, яку відкрив один із студентів – 18-річний Влад Росляков, який згодом застрелився.

Російські ЗМІ опублікували запис з камери спостереження, як Росляков розраховується за боєприпаси в магазині. Російські журналісти показали місце, в якому, як стверджується, тренувався стріляти та застосовувати вибухівку Росляков.

Внаслідок трагедії в коледжі загинули 20 людей.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею теракт через події, що сталися у коледжі в окупованій Керчі.  

Водночас у Слідкомі РФ заявили, що перекваліфікували кримінальну справу щодо трагедії в коледжі Керчі, порушену за ст.205 КК РФ (теракт), на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом).

У Керчі 19 жовтня відбулася церемонія прощання із загиблими.

У лікарнях анексованого Росією Криму залишаються 10 постраждалих унаслідок стрілянини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: