Трамп обрав генерала у відставці кандидатом на посаду посла США в Україні

Трамп обрав генерала у відставці кандидатом на посаду посла США в Україні
Кейт Дейтон має численні нагороди за військову службу, він володіє німецькою та російською мовами

Для офіційного призначення на посаду посла США Кейт Дейтон має пройти процедуру узгодження в Сенаті

Президент США Дональд Трамп номінував кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона на посаду посла в Україні.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

«Кейт Дейтон з Вашингтона буде надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні», - йдеться у повідомленні.

Дейтон зараз є директором Центру ім. Джорджа Маршалла в Німеччині. Він також одночасно є старшим радником з питань оборони США в Україні.

Раніше Кейт Дейтон служив на посадах координатора з питань безпеки в палестино-ізраїльському конфлікті, директором з питань стратегії, планування та політики штабу армії США, директором операцій розвідувального агентства Пентагону, аташе з питань оборони в посольстві США в Росії.

Кейт Дейтон має численні нагороди за військову службу, в тому числі від Державного департаменту, а також урядів Канади, Німеччини й Австрії. Володіє німецькою та російською мовами.

Для офіційного призначення на посаду посла США в іншій державі номінант має пройти процедуру узгодження в Сенаті.

Як повідомлялось, наприкінці травня 2019 року посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович достроково завершила роботу.

Взимку цього року ЗМІ оприлюднили запис, де нібито Трамп вимагає «позбутися» Йованович.

До слова, 1 лютого стало відомо, що експосол США в Україні Марі Йованович звільнилася з Державного департаменту США після понад 30-ти років дипломатичної служби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: