США попередили Росію, що жорстко відреагують на спроби анексії України чи Білорусі

США попередили Росію, що жорстко відреагують на спроби анексії України чи Білорусі
Російський політолог Андрій Піонтковський розповів деталі розмови представників США та РФ

Піонтковський розповів нові деталі розмови О'Брайєна з Патрушевим

Під час першої телефонної розмови новопризначеного помічника президента США з національної безпеки Роберта О'Брайєна з Секретарем Ради безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим йшлося не лише про боротьбу з коронавірусом. Піднімалися також безпекові питання, аж до жорстких попереджень. Про це в ефірі «Прямого» повідомив російський політолог, публіцист Андрій Піонтковський.

«Зі своїх джерел у Вашингтоні я знаю, що пан О'Брайєн дуже ясно і недвозначно попередив пана Патрушева, що в разі спроб анексії України або Білорусі Сполучені Штати дадуть відповідь дуже жорстким чином. Зрозуміло, не військовим. Але малися на увазі такі можливі акції, як нафтове ембарго або заморожування активів російської так званої еліти на території Сполучених Штатів. А це, на хвилиночку, вони оцінюються приблизно в трильйон доларів», - сказав політолог.

Піонтковський переконаний, що «це ще раз підтверджує той факт, що «трампи» приходять і йдуть, а американське так зване deep state залишається». «Зараз «deep state» - це Пентагон, Держдеп, розвідувальні структури. Вони, як би, відсунувши трошки Трампа, взяли в свої руки справу протидії російській агресії», - уточнив він.

За даними джерел російського політолога, попередження О'Брайєна справило сильне враження на так звану мобілізаційну групу - неформальне політбюро силовиків навколо президента Росії Володимира Путіна.

«Путіна воно не збентежило. Якщо більшість колег завагалися, то Путін як і раніше має намір продовжувати плани тиску на Україну і Білорусь. Тим більше, він розраховує на свою агентуру в Україні. Білорусі ми зараз не будемо торкатися - я менш обізнаний про ситуацію там. Більш того, можливо навіть очікувати деяких силових провокацій, в тому числі і на території ОРДЛО», - наголосив він.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп продовжив дію виконавчих указів про санкції за кібератаки проти Сполучених Штатів, які були введені в тому числі проти Росії. 

Зазначимо, що президент РФ Путін на саміті G20 зажадав мораторію на санкції. Він також розкритикував глобальні міжнародні організації та запропонував їх «реорганізувати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: