Трамп підписав указ про заборону використання продукції «Лабораторії Касперського»

Трамп підписав указ про заборону використання продукції «Лабораторії Касперського»
Офіс «Лабораторії Касперського»

Закон про заборону продукції«Лабораторії Касперського» застосовується як до цивільних, так і до військових мереж

Президент США Дональд Трамп підписав закон, який забороняє використання програмного забезпечення компанії «Лабораторія Касперського» в урядових структурах США у зв'язку з побоюваннями, що воно використовувалося Росією для шпигунства.

Про це повідомляє Reuters.

Заборона на використання російського програмного забезпечення є частиною законодавства про оборонну політику. Закон застосовується як до цивільних, так і до військових мереж.

«Справа проти Kaspersky добре документована і глибоко тривожить. Цей закон давно назрів», - сказала сенатор-демократ Жанна Шахін, яка ініціювала в Конгресі заклики видалити дане програмне забезпечення з урядових комп'ютерів.

Вона додала, що програмне забезпечення компанії станвить «серйозний ризик» для національної безпеки США.

Нагадаємо, у вересні Сенат США схвалив норму, що забороняє американським федеральним відомствам використовувати програмне забезпеченняросійської компанії «Лабораторія Касперського», проти якої ведеться розслідування ФБР на предмет можливих зв'язків з російськими службами безпеки.

Відомство направило відповідну директиву, яка наказує припинити використання інформаційних продуктів компанії з Росії.

У середині листопада стало відомо, що британські спецслужби побоюються, що ФСБ може використовувати програмне забезпечення «Лабораторії Касперського» для шпигунства за членами уряду країни

Цього місяця Національний центр кібербезпеки Великої Британії заборонив відомствам, відповідальним за національну безпеку, використовувати антивірус «Лабораторії Касперського».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: